Nový blog: http://vojtechbilek.blogspot.cz/

Modlitba

9. 12. 2012 21:19
Rubrika: Má veledíla

Dlaněmi objímám maličkou zhaslou čajovou svíčku. Velikou kamennou stavbou se rozléhají nekonečné údery mých nohou. Vracejí se a klapou mi v mysli. Všude se rozprostírá tma. Jen kdesi přede mnou leží na zemi utvořený kříž ze stejných svíček.

Je den za zemřelé děti. Na mnoha místech si lidé připomínají své blízké, jež zemřeli. Takřka hmatatelný smutek prostupuje chladnými kvádry kostela. Tlumená světélka hrají po ledové dlažbě smuteční symfonii světla a stínu. Vosk přetéká vršek plíšku. Snad i včely, když tvořily plástve, tušily, na co přijdou. 

Je to koloběh života, který promítá i ten malý tvor. Tvoří plástve, ze které živí své potomky a my poté ty své oplakáváme se svícemi z jejich domoviny.

I měsíc truchlí. Venku fouká silný vítr a všude chumelí. V hlavě mi zaznívá tichá modlitba:

Dobrotivý Otče, přináším před Tvůj oltář všechny dětské životy, které nemohly pokračovat ve své cestě tady na zemi. Myslím na všechny, jež se staly obětí nějakého masakru, zneužití či šikany. Na jejich rodiny, přátele. 

Pane přijmi k sobě, prosím i ty, které neunesly tíhu svých těžkostí a předčasně se vzdaly svého života. Vždyť jen Ty vidíš do jejich srdcí a dobře víš, co bylo jejich bolestí.

Nejmilejší Ježíši, tuto svíci zažehávám všem nenarozeným dětem i jejich matkám,  které přišly o život při porodu, přijmi je, prosím, do své náruče a oslav jako svou matku a sbor svatých.

Vlídný Pastýři, přijmi do své náruče všechny oběti potratů. Je smutné, že děti mají od početí právo na dědictví a přitom konzumní matky chtějí rozhodovat o jejich právu na život. Ty jsi řekl: „Nebraňte dětem ke mně přicházet." Přijmi je do své náruče a daruj jim lásku, kterou nedostali od svých rodičů.

Zvláště Ti svěřuji děti, kterých se rodiče zřekli pro možnost, že by mohly být nemocné. 

Odpusť všem rodičům, jež se rozhodli vzdát se svého dítěte, ať už je k tomu vedla zaslepená sebeláska nebo jiné cíle.

Vzpomínám také na děti, které zemřely při všech genetických pokusech, ve válce nebo hladem. Jsi ukryt v maličkém kousku chleba, nasyť jím, prosím, všechny strádající duše, které k tobě přišly z bídy.

Amen

Pak přiložím knot k nejbližší svíci a postavím tu svou mezi ostatní...

 

 

 

 

Zobrazeno 879×

Komentáře

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio